RÀDIO COMERÇ

“Barcelona ha après el potencial que té la diversitat per poder donar resposta a les crisis”

El regidor de Participació i Drets de ciutadania de l’Ajuntament de Barcelona, Marc Serra, analitza l’impacte que la crisi de la Covid19 té en el món del comerç com a agent social destacat de la ciutat, des de la perspectiva del comerç regentat per nova immigració i la seva implicació durant aquesta crisi, així com la xarxa associativa comercial arreu de la ciutat.

Serra destaca el paper dels “eixos comercials, associacions, patronals” com a vertebradors del comerç de la ciutat i la necessitat de donar-hi suport. “El comerç és un agent social, comunitari, de cures, que dona seguretat, que cuida la nostra gent gran i que cohesiona els barris“. I destaca que potser “no ha estat fins ara que hem vist que no hi era, que hem estat conscients de la importància que té el comerç”. Per això es pregunta de quina forma, en el procés de reconstrucció de la ciutat “busquem un protagonisme del comerç”.

Per a fer-ho, Marc Serra destaca que cal implemenar elements urbanístics, i que “la transformació de l’espai públic i les necessitats del comerç” han d’anar de la mà. Sobretot, per fer front a la competència digital, perquè aquests dies “les plataformes digitals estan arribant a tot arreu”, tot i “no oferir el mateix producte, tracte o qualitat”. Una de les eines que destaca és la nova normativa sobre terrasses, “un conflicte que cal superar, hem de veure com guanyem espai per les terrasses, sense treure espai al vianant”.

També ha parlat de la importància de les comunitats migrants i tot el seu teixit comercial i empresarial, destacant el paper rellevant que per exemple ha tingut la comunitat xinesa a l’hora de donar exemple i oferir suport per a l’arribada de material i epis. I reclama que puguin tenir el seu protagonisme en la resposta a la crisi. Per això també creu que s’ha perdut una oportunitat perquè moltes persones en situació precària s’haguéssin incorporat al sector laboral.

Redacció Ràdio Comerç

Afegeix un comentari

Segueix-nos

Aquestes són les xarxes socials de Ràdio Comerç