RÀDIO COMERÇ

“Cal un marketplace de proximitat, made in Barcelona, i amb els valors de la ciutat”

La Presidenta del Grup Municipal de Junts x Cat, Elsa Artadi, reflexiona a Ràdio Comerç sobre el desconfinament i el futur immediat del comerç de proximitat de Barcelona. Artadi comparteix “la sensació d’incertesa” del sector del comerç que s’ha viscut aquestes vuit setmanes. “El desconfinament calia que fos endreçat, i que el dia marcat per obrir, que realment es pogués. I ens hem trobat que no és així. La majoria no ha pogut“.

Artadi ha defensat la moció que presenta el seu grup als deu districtes aquesta setmana amb mesures que ajudin al comerç, des de la liquiditat fins a la dinamització. Entre les principals eines que reclama és un marketplace: “una plataforma on-line per promoure la presència digital i l’e-commerce dels comerços i eixos del districte, que agrupi totes les iniciatives de venda on-line que han anat sorgint i que esdevingui el portal de referència del comerç de proximitat al districte”. En aquest sentit, la nota presentada pel grup també recull que caldrà “dur a terme les accions d’acompanyament necessàries perquè tots els comerços que ho vulguin puguin adherir-se a aquesta plataforma de venda on-line.”

Paral·lelament, reclama al Govern de la ciutat que aclareixi, juntament amb el sector, com seran les ajudes que ha definit Barcelona, tan els 25 milions d’euros que va prometre el tinent d’alcalde Jaume Collboni, com les altres mesures per injectar liquiditat al sector. Artadi entén que els pressupostos, fets amb anterioritat, cal estudiar-los amb ulls actuals. “La injecció de diners que es faci ara és necessària, perquè si no es fa, caldrà rescatar al sector, més tard, encara amb molts més diners“, explica. Quant a la subvenció de la Generalitat que també es va posar en marxa divendres 1 destinada al sector comerç i que “es va acabar amb només 7 hores” per a Artadi exemplifica que caldrà buscar recursos per ajudar urgentment el comerç, “perquè tothom els necessita”.

Paral·lelament, es mostra crítica amb la falta de concreció de les mesures que dicta l’Estat per al sector comercial, que “no es poden dir la mateixa nit abans que el comerç pugui obrir” perquè la logística de seguretat i higiene porta un temps, i encara no s’han facilitat als comerços els epis i material segur. Per això, la moció demana “generar una línia de subvencions destinada a comerç i restauració per ajudar a la compra d’EPI’s i la instal·lació de mesures de seguretat i higiene a tots aquells establiments que tindran atenció al públic un cop puguin obrir“. També es mostra satisfeta de poder emprar la via pública i els carrers per a ajudar als bars i restaurants, “un sector que ha patit com pocs la crisi”.

 

 

Redacció Ràdio Comerç

Afegeix un comentari

Segueix-nos

Aquestes són les xarxes socials de Ràdio Comerç