RÀDIO COMERÇ

Xavier Trias: “Si hi hagués testos ràpids, el comerç podria obrir més aviat”

VÍDEO ▶ ENTREVISTA
Després d’haver superat la Covid-19, l’exalcalde de Barcelona valora a Ràdio Comerç la situació provocada per l’alarma sanitària a la ciutat i, en especial, als sectors del comerç i del turisme

L’exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha estat entrevistat per Ràdio Comerç, on ha valorat la situació provocada per la Covid19 a la ciutat i, en especial, als sectors del comerç i del turisme, que qualifica “d’absolut desastre”. Trias, que ha estat una de les cares de les persones que han aconseguit curar-se del coronavirus, aposta per un desescalament progressiu de la ciutat, “Crec que calien 15 dies més abans de començar a permetre que algunes persones tornessin a la feina”, tot i que considera que és molt difícil mantenir l’equilibri entre la salut de les persones i la precarietat de tots aquells ciutadans que depenen d’uns ingresos diaris.

Un dels problemes que Trias ha destacat és la manca de tests ràpids, “que permetria tenir una idea molt més clara de la situació, de les persones que ja han passat la malaltia i podrien anar-se incorporant progressivament als seus llocs de feina”, i que això, evidentment, permetria obrir molts establiments, amb les corresponents mesures. El problema de fons i que ha evidenciat el coronavirus és que “ens hem donat compte que depenem de molts altres països per tenir mascaretes o tests” i, per tant, que caldrà començar a reorientar la producció local de materials que, per al futur, poden ser necessaris.

Quant als 25 milions d’euros que ha destinat l’Ajuntament de Barcelona al sector del comerç, Trias es manté expectant. “La clau no és la xifra exacta. Quan ens diuen una quantitat el que cal preguntarse és a quines mesures precises es destinaran. Estudiar bé les mesures i la seva eficacia és el més important”. Tanmateix, creu que a l’Ajuntament és moment de consensos per a fer front a la recuperació económica.

Trias, que també va ser Conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, elogia l’esforç del sector sanitari des de l’inici de la pandèmia i creu que la manca de finançament del sector prové de la manca de planificació des que es traspassen les competències a la Generalitat el 1981.

Redacció Ràdio Comerç

Afegeix un comentari

Segueix-nos

Aquestes són les xarxes socials de Ràdio Comerç